Ga naar de inhoud

Webcams Route Napoléon

    De Route Napoléon is een populaire route die je met de auto kunt rijden in het zuiden van Frankrijk. Deze route werd in 1815 afgelegd door Napoleon Bonaparte toen hij vanaf Elba richting Parijs trok. De wegen die je langs verschillende steden en plaatsen leiden hebben een bijzonder verhaal en de route op zicht is een zeer populaire route onder toeristen. Tijdens een rit over deze route kom je langs plaatsen als Grenoble, La Murre, Corps, Gap, Sisteron, Digne, Castellane, St. Vallier-de-Thiey, Grasse en eindig je uiteindelijk aan de zuidkust in Cannes.

    Onderweg valt er in de genoemde plaatsen en in andere steden die langs de route liggen veel te beleven en te zien. Het verkeer is voornamelijk in de zomermaanden veel aanwezig, wanneer de meeste mensen op vakantie gaan in Zuid-Frankrijk. Het is daarom verstandig om altijd voor vertrek te bekijken hoe de actuele verkeersituatie ervoor staat langs de Route Napoléon. Dat kan door verkeersinformatie te volgen en door te kijken naar verschillende webcams die langs de route geplaatst zijn. Daarmee kun je direct via internet zien hoe de verkeersdrukte er op dat moment van de dag uitziet. Dat maakt het mogelijk om bijvoorbeeld te voorkomen dat je ergens in de file komt te staan.

    Webcams langs de route

    In het verleden werd de route aangeduid met wegnummer N85. Vandaag de dag is de Route Napoléon verdeeld in wegen met verschillende wegnummers. De route is meer dan 300 kilometer lang en leidt je langs veel verschillende prachtige plaatsen. Er valt dan ook genoeg te beleven tijdens de reis. Zo kun je in de plaats Sisteron een bezoek brengen aan bezoek brengen aan het historische centrum, kun je uitstappen in de hoofdstad van de parfum: Grasse of kun je een kijkje nemen bij de vele monumenten die langs de route zijn opgericht ter ere van Napoleon Bonaparte. Hoe je het ook went of keert, de Route Napoléon is een populaire weg richting het zouden van Frankrijk en is zeker de moeite waard om te berijden als je in de buurt bent. Natuurlijk is het altijd verstandig om vooraf de verkeersinformatie en de webcams te controleren.