Ga naar de inhoud

Vignet

  Het vignet Route Napoléon is een tolvignet dat vereist is voor het rijden op de Route Napoléon in Frankrijk en is bedoeld om de route te onderhouden en te verbeteren.

  Verplicht voor alle motorvoertuigen

  Het vignet is verplicht voor alle motorvoertuigen, inclusief motoren, die de Route Napoléon willen rijden. Het vignet is verkrijgbaar bij de VVV-kantoren langs de route en bij sommige benzinestations. Het tarief van het vignet is afhankelijk van het voertuigtype en de duur van het verblijf op de Route Napoléon.

  Let op! Dit tolvignet is niet hetzelfde als het Franse tolwegvignet (ook wel bekend als de “péage”), dat vereist is voor het rijden op de Franse snelwegen. Het Franse tolwegvignet is apart verkrijgbaar bij tolpoorten en is geldig voor het hele Franse snelwegennetwerk.

  Kosten

  De kosten van het vignet is afhankelijk van het voertuigtype en de duur van het verblijf op de Route Napoléon. Hieronder vindt u de tarieven / prijzen voor 2023:

  • Motor: € 10 voor een enkele reis, € 14 voor een retour
  • Personenauto: € 12 voor een enkele reis, € 16 voor een retour
  • Camper en bestelwagen: € 18 voor een enkele reis, € 22 voor een retour
  • Bus: € 40 voor een enkele reis, € 60 voor een retour

  Het route Napoléon vignet kan worden gekocht bij de VVV-kantoren langs de route en bij sommige benzinestations. Het is aan te raden om het vignet te kopen voordat u de route begint, om boetes te voorkomen. U kunt het vignet ook online bestellen via de officiële website van de Route Napoléon.