Ga naar de inhoud

Weer Route Napoléon

    Zuid-Frankrijk is een populaire bestemming in de zomer bij veel vakantiegangers. Reis je naar het zuiden van dit prachtige land, dan kun je kiezen voor een rit over de Route Napoléon. Deze weg loopt langs verschillende steden waarlangs Napoleon Bonaparte, gezien vanuit het zuiden, in 1815 reisde richting Parijs. Onderweg zul je dan ook op veel plekken beelden en andere monumenten tegenkomen die doen terugdenken aan het keizerrijk van die tijd. Het zuiden van Frankrijk is voor veel mensen populair vanwege het mooie weer dat hier nagenoeg het hele jaar door is. Dat is langs de Route Napoléon ook zeker het geval, al kan het per plaats verschillen.

    De belangrijkste plaatsen langs de route, vanuit het noorden gezien, zijn Grenoble, La Murre, Corps, Gap, Sisteron, Digne, Castellane, St. Vallier-de-Thiey, Grasse en eindig je uiteindelijk aan de zuidkust in Cannes. Des te zuidelijker je komt, des te warmer het wordt. Zeker tijdens de zomermaanden. Als we naar het noordelijke deel van de route kijken, bij Grenoble, dan valt op dat de temperatuur in de wintermaanden flink laag kan zijn. Tijdens de maanden december, januari en februari kan het hier dan ook flink vriezen met voldoende neerslag. Meer regen valt er nog in september en oktober. In het zuidelijkste deel van de route is dat een stuk anders. Bij Cannes wordt het in de wintermaanden gemiddeld minimaal 5 graden Celsius.

    Tijdens de zomer

    De temperatuurverschillen zijn een stuk anders als er naar de zomer gekeken wordt. In het noordelijke deel van de Route Napoléon wordt het vanaf april een stuk aangenamer. Vanaf mei is de maximum temperatuur gemiddeld 20 graden Celsius en loopt deze op tot 24 á 25 graden Celsius gemiddeld voor de maanden juni, juli en augustus. De nazomer is qua temperatuur ook vaak goed aan te voelen in september in dit gedeelte al valt er dan gemiddeld wel de meeste neerslag. Het zuiden heeft het wat dat betreft beter. Hier valt tijdens de zomer en nazomer nagenoeg geen neerslag en de temperatuur ligt gemiddeld tijdens deze maanden een stuk hoger. Van mei tot en met oktober is de gemiddelde maximum temperatuur op de thermometer te vinden tussen de 20 graden Celsius en 27 graden Celsius. Tijdens de maanden juli en augustus wordt het gemiddeld zelfs niet kouder dan 20 graden Celsius. Om goed op de hoogte te zijn van de weersomstandigheden, kun je het best voor vertrek online kijken naar de verwachtingen.